Renault: “Met de R.S.18 een stap dichter bij de wereldtitel geraken”

Renault presenteerde vandaag haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2018. De Franse autoconstructeur wil naar eigen zeggen op de succesvol ingeslagen weg doorgaan en verder bouwen aan de weg naar de absolute top van de F1.

“Het Renault Sport Formula One Team wil voortbouwen op het formidabele succes van Renault in zijn sporttak,” aldus Jérôme Stoll, President van Renault Sport Racing.

Nadat Renault in 2016 met een eigen fabrieksteam terugkeerde in de Formule 1 wil Renault na een succesvol seizoen 2017 ook dit jaar opnieuw een stap vooruit zetten.

“In 2017 bewezen we dat we op de goede weg zijn. We zijn een renstal in volle ontwikkeling. We hebben twee gretige en talentvolle piloten. We hebben Enstone nieuw leven ingeblazen en ons personeelsbestand groeide al met meer dan 35%. Tot dusver vertaalden onze inspanningen zich in succes op het circuit. Vorig jaar gingen we van de negende naar de zesde plaats in het kampioenschap en we mogen ook niet vergeten dat we het jaar afsloten met de op drie na snelste auto op de grid.”

“Dat ons programma op amper twee jaar tijd een succes werd, bewijst de ernst van het project sinds de oprichting van de renstal en het werk van Cyril en de voltallige teams van Renault Sport Racing. Ik hoop dat we in ons derde seizoen een stap dichter bij ons langetermijndoel zullen komen: winnen en strijden om de wereldtitels. “
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print