Damon Hill: “Doordat Max Verstappen zo geweldig is behoudt Red Bull haar voorsprong, hij is een God voor hen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

F1-kampioen Damon Hill heeft de typische briljantie van Max Verstappen geprezen voor zijn hulp aan het team in Canada. Men vreesde om met de RB20 weer problemen te hebben om goed de kerbstones te kunnen nemen. 

Max Verstappen liet dan op zo’n moment toch wel weer zijn uniek talent zien. Hij kwalificeerde zich op een steenworp afstand van de polepositie omdat hij als tweede dezelfde tijd neerzette als George Russell en won uiteindelijk ook de race, mits wat hulp van de safety car. 

Gedurende de race moest Verstappen geduld oefenen voordat het hem in de kaart speelde, waarna hij ondanks de druk van de omstandigheden en de twee safety car-periodes de controle behield.

“Je moet zeggen dat het nu waarschijnlijk een flink aantal races zijn dit jaar waarin de overwinning voor Red Bull te danken is aan de genialiteit van Max”, aldus Hill. “Zijn vermogen om kalm te blijven en het vermogen te hebben om de race te lezen en dan ook nog eens bloedsnel te kunnen reageren, dan is hij een god voor Red Bull.”

“Ik was erg onder de indruk van de manier waarop hij niet in paniek raakte, Ook al klaagt hij over problemen met de auto, hij kan de kerbstones niet aanraken, hij klinkt op de radio altijd behoorlijk ontspannen.”

“Hij rijdt aan de top van de Formule 1, denkt helder na, denkt mee na over de strategie en grijpt zijn kansen. Hij liet de bal niet vallen in Canada of iets dergelijks en je moet zeggen dat hij gewoon heel, heel goed is.”

Geschreven door Vincent Bogaerts