Daniel Ricciardo na opgave: “McLaren had met beide wagens in de punten kunnen finishen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Daniel Ricciardo was McLaren zondag in de mogelijkheid om met beide wagens in de punten te finishen, ware het niet dat Ricciardo plots door technische problemen moest opgeven.

Ricciardo en Norris reden vlak voor de opgave van de Australiër op de elfde en twaalfde plaats, allebei de McLarens leken dus kans te maken op een puntenfinish, iets wat volgens Daniel Ricciardo er ook zeker en vast in zat.

Hij kreeg echter plots technische problemen en veroorzaakte samen met Fernando Alonso, die eveneens stilviel, een safety car-fase. Uiteindelijk lukte het Lando Norris om als zevende over de finish te rijden, maar dat hadden volgens Ricciardo dus twee McLaren-wagens in de punten kunnen zijn.

“Ik geraakte plots niet meer vooruit, wat verschillende oorzaken kan hebben zoals bijvoorbeeld de aandrijfas. Ik ben echter geen mecanicien dus neem me niet op mijn woorden,” aldus Ricciardo.

“Ik denk dat we met beide wagens in de punten hadden kunnen finishen, wat echt ongelooflijk zou geweest zijn, zeker als je ziet waar we ons een week geleden bevonden.”

Daniel Ricciardo en Lando Norris – McLaren F1 team
Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023