Carlos Sainz niet blij: “Hieraan moet de FIA echt iets doen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz is niet te spreken over het feit dat Sergio Perez pas na de safety car-fase en herstart zijn positie kon teruggeven aan hem. Volgens de Spanjaard moet er dringend een overleg met de FIA komen om het voorval te bespreken.

Sainz reed ter hoogte van de safety car-lijn vlak voor Sergio Perez, waarna de Mexicaan eigenlijk zijn positie moest toegeven maar de wedstrijdleiding stond niet toe dat dit tijdens de safety car-fase gebeurde.

“Je kan geen drie of vier ronden verliezen en dan de positie moeten teruggeven,” vertelde Sainz. “Dat is waarom de regels superduidelijk moeten zijn, ze moeten onmiddellijk en zonder aarzeling toegepast worden.”

Na de race liet Sainz dan ook weten dat de FIA de situatie tussen Sergio Perez en hemzelf moet bestuderen en er actie ondernomen moet worden om een herhaling te voorkomen.

“Het moet een nummer 1-prioriteit zijn die we met de FIA bespreken,” aldus Sainz.

“Checo verloor eigenlijk de kans om bij de herstart met mij te strijden terwijl ik de kans verloor om met Max Verstappen te strijden en dat omdat Perez tijdens de safety car-fase zijn positie niet teruggaf.”

“Er waren heel wat ronden dat het kon gebeuren. De FIA stond het niet toe om te doen. Voor het racen en voor de Formule 1 als sport moet je zo’n dingen veel sneller beslissen en doen, dit kan veel efficiënter.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023