Lewis Hamilton: “Ik kon de Haas-bolide niet bijhouden, die vloog me voorbij!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een teleurstellende kwalificatie slaagde Lewis Hamilton er tijdens de race maar net in om in de punten te finishen en dat was dan nog grotendeels door de vele opgaves aan het einde van de race.

Van op de vijftiende plaats op de startgrid kende Hamilton een moeilijke race. Door op de harde band te starten schoof Hamilton tijdens de pitstops geleidelijk aan naar voren maar door een virtuele safety car en een pitlane die gesloten was slaagde Hamilton er niet in om op het ideale moment zijn pitstop te doen.

Ironisch genoeg werd dat veroorzaakt door wagens die uitvielen, uitvalbeurten waarvan Hamilton wist te profiteren om alsnog in de punten te finishen.

“We profiteerden van de wagens die moesten opgeven,” gaf Hamilton toe. “Maar onze strategie uiteindelijk, ik weet niet of het de strategie was of gewoonweg de VSC, we verloren te veel.”

“Ik heb op zijn minst toch een punt behaald, we hebben ten minste punten voor het team, maar het eindresultaat is niet goed.”

In Bahrein wisten Hamilton en Mercedes nog te profiteren van de dubbele opgave van Red Bull maar zoals toen gezegd zouden ze dat niet steeds kunnen doen. Volgens Hamilton was er ook bijzonder weinig tijd tussen de twee races om aanpassingen aan de wagen te doen.

“Het is nog maar enkele dagen na Bahrain,” aldus Hamilton. “We hadden vandaag geen last van porpoising maar we hadden nog steeds niet voldoende snelheid.”

“Ik kon vandaag niet eens de Haas F1-bolide volgen. Het vermogen dat zij hebben, ze vlogen gewoon voorbij mij, het was een slingshot toen ik Magnussen eerder in de race inhaalde.”

“Het is niet één ding dat we moeten zien op te lossen, er zijn verschillende zaken. Ik weet niet hoeveel drag we in vergelijking met de anderen hebben maar het voelt als enorm veel. Op het vlak van de balans voelde de wagen goed aan maar we waren niet snel genoeg.”

“We hebben dan ook veel werk te doen maar ik weet dat we een geweldig team zijn. We houden ons hoofd omhoog en proberen onszelf te verbeteren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print