Alpine vertrekt uit Saoedi-Arabië met gemengde gevoelens: “Mooi gevecht maar er zat meer in”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine-duo Esteban Ocon en Fernando Alonso lieten de fans genieten van een spannend wiel-aan-wiel gevecht tussen de twee teamgenoten maar spijtig genoeg werd alleen de eerste beloond met een zesde plaats. 

De teambaas van Alpine, Otmar Szafnauer, laat weten dat hij met gemengde gevoelens terugkijkt op het raceweekend in Saoedi-Arabië. Hij laat weten gezien te hebben dat zijn team in staat is om voor de grote punten mee te doen maar spijtig genoeg moest Fernando Alonso de race verlaten met technische problemen. Het was dan ook balen voor de tweevoudig wereldkampioen.

“We weten nog niet wat er gebeurd is, maar we zullen het probleem vanavond onderzoeken. We hebben vandaag wel een aantal punten verloren, maar het is goed om te zien dat de auto vanavond en het hele weekend goed presteert,” aldus Alonso.

“Ik denk dat we vandaag de zesde plaats verdienden en we hadden een goede race, dus het is pech dat we het einde niet konden halen. Het gevecht met Esteban op de baan was eerlijk, we hebben altijd respect voor elkaar. We hadden in Bahrein ook een aantal spannende gevechten en we proberen altijd het beste te doen voor het team.” 

“Tijdens de race was ik iets sneller en daarom maakte ik de inhaalactie en moest ik ook oppassen voor Bottas. We hadden vanavond dubbele punten kunnen scoren, maar we staan nog steeds vierde in het kampioenschap en gaan er in Australië weer tegenaan.”

Ook Esteban Ocon sluit zich aan bij zijn teamgenoot. “We hebben weer een paar goede punten gescoord en ik ben over het algemeen blij met mijn race. Het gevecht met Fernando was leuk. Het was hard, eerlijk, wiel-aan-wiel racen, wat me deed denken aan de karting,” aldus Ocon.

“Met deze auto’s kun je echt racen en volgen, en dat is goed voor de sport. Het is jammer dat we niet met beide wagens in de punten konden finishen, maar we laten zien dat we competitief zijn en dat moeten we zo houden. Het was ook een spannend einde van de race, toen we Lando Norris op de streep versloegen. Het voelde een beetje als een afrekening voor vorig jaar!”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner