Charles Leclerc teleurgesteld maar lovend over strijd met Verstappen: “Elke race zou zo moeten zijn”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Saoedi-Arabië kregen we een mooie en tegelijkertijd ook faire titanenstrijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Leclerc moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. De Monegask was uiteraard teleurgesteld maar tegelijkertijd ook lovend over de strijd met Verstappen.

“Oh mijn God, wat heb ik genoten van deze race,” vertelde Leclerc na afloop. “Het was opnieuw hard maar fair racen, iedere race zou zoals vandaag moeten zijn.”

Leclerc kwam aan de leiding nadat hij optimaal kon profiteren van een safety car-fase door een crash van Nicholas Latifi. Vervolgens zagen we hem rondenlang strijden met Max Verstappen. Alle registers werden opengetrokken, het was hard racen maar wel fair.

“We hadden twee zeer verschillende configuraties, met Max en Checo en de Ferrari’s,” aldus Leclerc. “Wij waren snel in de bochten maar redelijk traag op het rechte stuk omdat we meer downforce op de wagen hadden. Het was dan ook redelijk moeilijk voor mij om Max te kunnen coveren op het rechte stuk. Maar het is wat het is. We hebben het geweldig gedaan en het was ene leuke race.”

Opvallend was ook het gebaar van Leclerc tegenover Verstappen tijdens het cooldown-rondje. Leclerc feliciteerde Verstappen over de radio en sprak zijn lof uit over het onderlinge respect dat er was tijdens de strijd.

“Dat is er altijd geweest, zeker wanneer je een race zoals deze zo finisht,” aldus Leclerc. “Om eerlijk te zijn, we bevinden ons hier op een stratencircuit en we hebben gepusht zoals ik maar zelden gedaan heb, we zaten op de absolute limiet, we namen uiteindelijk ook risico’s. Er is uiteraard onderling respect, maar ik ben uiteraard ook wat teleurgesteld dat ik niet gewonnen heb.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner