Sergio Perez verschalkt door safety car: “Dat was echt pech hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de polepositie maakte Sergio Perez een goede start en controleerde hij de race, tot Nicholas Latifi op het voor Perez slechtst mogelijke moment zijn Williams in de muur parkeerde en een safety car op de baan bracht. Perez verloor drie plaatsen en zo ook zijn kansen op de overwinning.

“Jammer genoeg ging Latifi voor mij op een volledig verkeerd moment de muur in, maar dat is racen,” aldus Perez. “Het kwam echt op het volledig verkeerde moment voor mij.”

“Als rijder kan je er niets aan doen. Alles verliep tot dan goed voor ons, er was voldoende voorsprong voor de undercut maar jammer genoeg konden we het niet doen zoals het moest.”

“Ik denk dat we alles tijdens het weekend perfect deden. We pasten iets aan toen we op de harde bandencompound gingen, wat ons waarschijnlijk iets benadeelde.”

Perez leek tegen het einde van de race nog aansluiting te vinden met Carlos Sainz maar uiteindelijk finishte hij als vierde naast het podium.

“Aan het einde was de wagen toen ik achter Carlos reed niet zo goed als tijdens de eerste stint. Tegen het einde kwam ik dichter bij hem maar jammer genoeg waren er de gele vlaggen en kon hij voorop blijven.”

“Het zal een andere keer wel goed gaan, maar het is bijzonder jammer en doet pijn om zo te verliezen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print