Daniel Ricciardo: “Nooit getwijfeld om ‘ja’ te zeggen tegen racezitje bij AlphaTauri”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Eerder deze week raakte bekend dat Daniel Ricciardo bij AlphaTauri de Nederlander Nyck de Vries zou vervangen. Volgens Ricicardo zou hij naar eigen zeggen nooit getwijfeld hebben om ‘ja’ te zeggen op het terug kunnen racen bij AlphaTauri.

“Ik heb genoten van zijn zes maanden dat ik niet aan het racen was, het heeft me goed gedaan,” vertelde Ricciardo tegenover Lawrence Barretto. “Maar hoe meer races ik bijwoonde, des te meer ik in de simulator zat, des te meer wou ik opnieuw racen.”

“Om dan enkele dagen geleden opnieuw in de wagen te springen, oh ja dat voelde goed. Het voelde allemaal zo normaal. Tijdens dat eerste rondje dacht ik ‘ok, dat is snel!’. Vervolgens dacht ik al snel ‘ik wil sneller gaan!’, dus het was echt wel goed.”

De succesvolle test van Daniel Ricciardo bezegelde het lot van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Christian Horner liet immers aan Helmut Marko het resultaat van de test weten en die laatste ondernam onmiddellijk actie door Nyck de Vries aan de kant te schuiven en de Nederlander te vervangen door Daniel Ricciardo.

“Ik dacht ‘oké, laat ik gewoon luisteren wat hij te zeggen heeft,” vertelt Ricciardo over het moment dat Helmut Marko hem opbelde.”ik denk dat het waarschijnlijk het beste is, soms probeer je jezelf voor te bereiden op iets en denk je ‘Wat als hij dat vraagt?’. Maar het was gewoon een kwestie van luisteren wat hij te zeggen had.”

“Ik moest er niet echt over nadenken. Ik voel me hier echt opnieuw deel uitmaken van de familie, dit voelt als mijn thuis aan, het is alsof ik het allemaal opnieuw beleef.”

“Dit waren de telefoontjes die ik gewoon was om te krijgen, dit waren de momenten die ze je plots voorschotelden. Er bestond geen twijfel over dat ik ‘ja’ ging zeggen. Het was een kwestie van of het daadwerkelijk zou gaan gebeuren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner