Sebastian Vettel reageert op ontslag Nyck de Vries: “De F1 kan een erg harde wereld zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Veel F1-piloten en insiders uit de sport reageerden de voorbije dagen al op het ontslag van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Ook voormalig Red Bull-rijder Sebastian Vettel reageert nu op het ontslag van de Nederlander.

Nyck de Vries maakte vorig jaar in Monza een indrukwekkende invalbeurt bij Williams. Daaraan had hij dit jaar zijn racezitje bij AlphaTauri te danken. Nog voor halverwege het seizoen werd de Nederlander echter al opnieuw aan de kant geschoven. Volgens Sebastian Vettel is niet alleen Red Bull maar ook de Formule 1 in het algemeen zeer hard voor haar rijders.

“Ik moet eerlijk zijn, het is duidelijk erg spijtig voor Nyck, de manier waarop het eindigt,” vertelde Vettel tegenover het Britse ‘ITV’. “Ik denk dat hij een geweldige kans heeft gekregen, misschien verliep het niet zoals hij had verwacht, of anderen verwacht hadden, maar het is bijzonder hard wanneer het plots eindigt. Het is erg brutaal.”

Vettel leeft mee met Nyck de Vries die de verwachtingen tijdens de races tot dusver dit seizoen niet wist in te lossen.

“Misschien zijn die eerste vijf tot tien races niet zo goed verlopen als dat ze konden. Ten eerste weten we van buitenaf niet waardoor dit komt en ten tweede is hij nog steeds een zeer goede rijder.”

“Ik heb er sympathie mee, het is erg hard voor hem en ik hoop dat de mensen dat niet alleen zien.”

“Hij is F2-kampioen geworden, hij heeft internationale kampioenschappen gewonnen dus daar moet je respect voor hebben maar ik hoop dat dit geen invloed heeft op zijn zelfvertrouwen. De mensen moeten verder kijken dan alleen zijn carrière bij AlphaTauri maar de mensen hebben de neiging om alleen daarnaar te kijken, dat is niet correct.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner