“De dominantie van Max Verstappen saai? We moeten ervan genieten, het is bijzonder!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle is de kritiek die weerklinkt omwille van de dominantie van Red Bull en Max Verstappen in de Formule 1 geheel onterecht.

Momenteel probeert teamgenoot Sergio Perez de titelstrijd in de Formule 1 enigszins spannend te houden maar van buitenaf komt er maar weinig concurrentie. De Red Bull F1-bolide is te dominant momenteel en dat belooft inderdaad niet veel goeds voor het verdere vervolg van het seizoen.

“Ik denk dat we over een volledig seizoen allemaal weten dat Max er steeds zal staan,” vertelde Martin Brundle tijdens de ‘Sky Sports F1 podcast’. “Op zaterdag zei Sergio in Miami: ‘Ik rij niet zo goed’. Dat is een mooie indicatie van wat er zal gebeuren.”

“Wanneer je naar de punten van vorig jaar kijkt dan had Max aanvankelijk minder punten door betrouwbaarheidsproblemen tijdens het begin van het seizoen en kijk hoe hij het seizoen geëindigd is.”

“Max zal steeds een antwoord hebben, hij zal beter van op de negende plaats op de grid de situatie herstellen dan Sergio, tenzij er betrouwbaarheidsproblemen opduiken.”

Volgens Brundle is het als rijder cruciaal om, wanneer je een dominante wagen hebt, steeds een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Dat houdt soms ook in dat je tweede moet eindigen.

“Wat we nu zien, en dat hebben we in het verleden ook gezien met een dominantie, zoals bijvoorbeeld in 1988 met Ayrton Senna en Alain Prost, dat wanneer je niet wint, dat je tweede moet zien te finishen. Wanneer je een dominante wagen hebt is dat immers wat binnen bereik ligt, de eerste en de tweede plaats.”

“Je kan je dan ook niet veroorloven om tweede plaatsen te missen want je zal op een bepaald moment problemen ondervinden om je achterstand goed te maken, en dat is wat momenteel aan het gebeuren is.”

“Sergio doet het geweldig, hij heeft zijn niveau verhoogd, hij lijkt beter samen te kunnen werken met de wagen, maar we bevinden ons in een dominante periode van Max Verstappen.”

Gezien de dominantie van Red Bull en Max Verstappen komt er vaak felle kritiek maar die is volgens de voormalig F1-rijder geheel onterecht.

“We beleven momenteel iets speciaal, iets ongelooflijk, dus ik weet niet waarom we dat zouden moeten afbreken of zeggen dat het saai is,” aldus Brundle. “Verstappen is buitengewoon, hij controleert ongelooflijk een erg uitdagende F1-bolide. Het draait hem niet om de laagste gemene deler in de Formule 1, het draait om excellentie.”

“Iedereen moet zijn niveau zien te verbeteren en dat zal ook gebeuren, ze zullen een manier vinden.”

“We weten date er dominante periodes zijn maar die verdwijnen ook opnieuw wanneer de anderen alles op orde hebben. We moeten dit dan ook omarmen en ervan genieten.”