“De F1 kan zonder Ferrari”

Max Mosley is van mening dat de F1 makkelijk kan overleven zonder een deelname van de Italiaanse renstal Ferrari. Het is een reactie op de berichten van gisteren als zou Ferrari uit de sport willen stappen als de budgetbeperking voor 2010 niet wordt herbekeken.
De bekende Italiaanse renstal dat meer verdiend aan de sport dan andere teams omwille van haar geschiedenis sedert 1950, zou volgens Mosley toch misbaar kunnen zijn. Hij zou het jammer vinden maar de besparingen moeten er komen, al is het maar om op een bepaalde dag 26 wagens op de grid te zien verschijnen.

“Het zou erg jammer zijn moest het gebeuren maar de sport kan overleven zonder een deelname van Ferrari. Ferrari zorgt voor de zowat grootste competitie in Italie maar ze vinden duidelijk dat onze limiet te strikt is. Ze kunnen niet toekomen met £40miljoen terwijl anderen het wel kunnen maar toch zouden wij fout zijn. Wij hebben overeenkomsten waarin wordt afgesproken dat de sport zal besparen en daar kunnen we niet omheen. Om nu toch nog miloenen extra te gaan uitgeven is onaanvaardbaar. Het is onze eigen schuld dat de sport zo duur was geworden en het enige dat we zullen doen is vanaf nu zorgen dat iedereen kan blijven deelnemen”, zo vertelde Mosley aan de pers.

Zoals u eerder kon lezen sprak Ferrari de geruchten die gisteren in het nieuws kwamen al tegen. Toch lijkt de relatie tussen de FIA en Ferrari op een lager pitje te staan dan voorheen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023