Theissen hoopt op beterschap in Europa

BMW Sauber kent dit seizoen een veel mindere start dan in 2008. Toen wist Robert Kubica zelfs nog leider te zijn in de WK-tussenstand wanneer het hele circus richting Canada trok. In 2009 is het voorlopig Nick Heidfeld die aan het langste touw trekt bij het team. Met een podiumplaats weet de Duitser het beter te doen dan Kubica en meteen leverde hij ook een zesde plaats aan het team bij de constructeurs. Het team had echter veel hoger gemikt en moet het volgens teambaas Mario Theissen dringend beter gaan doen.
“De GP van Spanje wordt aanzien als de openingsrace van Europa en met slechts vier races gereden is nog alles mogelijk. In het verleden zag men de eerste race in Europa vaak als een tweede kans en dat zal dit seizoen voor ons zeker het geval zijn. We hebben dit seizoen meer moeite gedaan dan in 2008 dus zouden we eigenlijk al beter moeten doen. Echter blijkt onze wagen gewoon niet snel genoeg te zijn maar toch wist Heidfeld ons al een tweede plaats te bezorgen”, zo vertelde Mario Theissen aan de pers.

Bij BMW Sauber is men eveneens niet stil blijven zitten en zal men, net als de meeste andere teams, met een heleboel updates richting Barcelona afreizen. Volgens Theissen zou er tegen dan een nieuw aerodynamisch pakket moeten klaar zijn dat doorheen het seizoen nog van updates zal worden voorzien. Naar alle waarschijnlijkheid betreft het hier vooral de nieuwe diffuser die lang in vraag werden gesteld. Op dit ogenblik kunnen de teams er bijna niet buiten er gebruik van te maken want anders worden ze simpelweg, zoals McLaren en Ferrari, op achtervolging aangewezen.

“We zien de huidige situatie nog steeds als een uitdaging en we blijven hard werken om het gat met de anderen te dichten. We proberen terug in onze oude vorm te geraken en dat zou in Barcelona wel eens helemaal kunnen gebeuren. Onze wagens zullen verbeterd zijn omdat we een nieuw aerodynamisch pakket hebben klaarliggen waarvoor men ondertussen ook al op zoek is naar updates”, aldus Theissen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023