"De FIA is uiterst neutraal"

FIA president Max Mosley heeft vandaag de aanklachten als zou de FIA Ferrari bevoordelen en Mclaren benadelen weerlegt. Die kritiek laaide weer hoog op na de bestraffing voor Lewis Hamilton na de Grote Prijs van België. Volgens Mosley zijn de bewering onjuist.

"De suggesties dat we bepaalde rijders of teams bevoordelen zijn helemaal niet juist. Ik denk dat deze bedenking vooral komt van, en sorry voor de uitdrukking, domme mensen. Zij zeggen zulke dingen zonder er echt over na te denken en zonder zichzelf op de plaats van de mensen te zetten die de moeilijke beslissingen moeten nemen."

Mosley wilde verder ook niet uitsluiten dat hij toch zal deelnemen aan de verkiezingen voor FIA-president in 2009. Na het uitbreken van het prostitutieschandaal rond zijn persoon enkele maanden geleden, liet Mosley verstaan dat hij zich niet meer kandidaat zou stellen.

Nu denkt de Brit daar echter anders over. Hij won de rechtzaak tegen de tabloit die het artikel verspreidde en hij wordt naar eigen zeggen constant gevraagd om zich toch opnieuw kandidaat te stellen.

"Er is heel wat druk vanuit verschillende delen van de wereld om toch door te gaan. Dat is zeer vriendelijk en het is ook wijdverspreid. Het is echter wel een zware job en ik ben eigenljk klaar om het wat rustiger aan te gaan doen maar we zullen nog zien," aldus Mosley aan Reuters.