De la Rosa erg tevreden over banden van pirelli

Pedro de la Rosa is erg onder de indruk van de banden voor volgend jaar.
De testrijder van Pirelli testte twee dagen op het circuit van Barcelona. Er staat nog één test gepland voor de teams zelf aan de slag mogen met de nieuwe banden.

Op het Circuit de Catalunya maalde de Spanjaard 262 rondjes af. Dat is ongeveer vier keer een raceafstand. Ondanks het koude weer hebben de banden de verwachtingen van de la Rosa ingelost.

“Het waren zeer goede dagen.” reageert de la Rosa “De banden zijn zelfs nog beter dan ik verwacht had. Als je bekijkt met wat ze voor de dag komen is het moeilijk om te geloven dat ze dit in zo’n korte tijdspanne deden.”

“Deze banden hebben andere eigenschappen dan de banden van de huidige bandenleverancier (Bridgestone). Ik denk dat dit de rijders wel zal bevallen. Pirelli zal zeer competitieve bandensets afleveren.”

Pedro de la Rosa is erg tevreden over de banden die Pirelli levert maar ook Pirelli is erg tevreden over het testwerk van de Spanjaard.

“Pedro heeft zijn waarde bewezen door het harde werk en de goede feedback die hij levert.e verklaart Pirelli’s motorsportdirecteur Paul Hembrey. “Hij heeft een cruciale rol in de ontwikkeling van de banden door de informatie die hij ons kan bezorgen.” Pirelli heeft nog één test gepland in Abu Dhabi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen