De la Rosa test als eerste met de MP4-24

Pedro de la Rosa heeft gisteren als eerste mogen testen met de nieuwste McLaren-Mercedes MP4-24.

De Spaanse testrijder kon slechts 18 rondjes afleggen op het circuit van Portimao en moest genoegen nemen met een snelste tijd van 1:28.719. De la Rosa is erg tevreden over het rijgedrag van de wagen maar geeft toe dat hij nog geen risico mocht nemen met de wagen. De wagen zou bovendien aan alle verwachtingen van het team voldoen en wijkt minimaal af van de data en computertesten die aan de echte tracktest vooraf gingen.

"Het is altijd een speciaal gevoel als je voor het eerst met een nieuwe wagen mag rijden en ik ben blij dat alles goed is verlopen. Onze wagen voldoet aan al onze verwachtingen en aangezien we doorheen het seizoen niet veel kans hebben om te testen moeten we het nu nog vlug doen. Op die manier kunnen we nog aan de betrouwbaarheid werken alvorens aan de eerste race van het seizoen te beginnen", zo vertelde Pedro de la Rosa na het testen van de MP4-24.

Het team zal ook maandag en dinsdag nog gebruik maken van het circuit in Portugal maar dan zullen ook Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton achter het stuur mogen kruipen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen