"De nieuwe Senna is op komst!"

Op dit ogenblik staat de naam Senna opnieuw volop in de belangstelling. Niemand minder dan het neefje van Ayrton Senna is momenteel actief in de zogenaamde GP2 en sterker nog hij strijd er om de titel met zes puntjes achterstand op de leider. Bruno Senna is één van de mogelijke rijders bij Toro Rosso in 2009 maar dan moet hij wel de titel behalen binnen de GP2 volgens teambaas Gerhard Berger.

Gerhard Berger was ooit zelf actief als rijder binnen de F1 en sluit niet uit dat er weldra onderhandelingen zullen plaatsvinden. Volgens Berger zou er echter geen rekening gehouden worden met zijn familienaam.

"Deze jongen laat me vast en zeker denken aan Ayrton Senna. Vooral zijn manier van denken lijkt erg op die van Ayrton. Ooit vroeg zijn moeder me om hem in de juiste richting te helpen en
ik besloot meteen deze knaap wat bij te staan maar in de F1 kunnen geen geschenken gegeven worden. Ditmaal moet hij zichzelf laten zien", aldus Gerhard Berger.

Na het opvolgen van een gestructureerd programma bij BMW geraakte Bruna Senna in het Britse F3 kampioenschap alwaar hij na twee seizoenen races kon winnen. Later volgde dus de GP2 en hierin is alles vrij vlot velopen voor de Braziliaanse rijder. Hij vecht momenteel zoals eerder al vermeld om de titel.

"Ik ben blij dat men in de F1 over me begint te spreken want dat is belangrijk. Ik heb eerst echter nog wat werk af te maken binnen het GP2- kampioenschap. Liefst zou ik vanaf volgend seizoen met een F1-wagen mogen rijden, en liever nog voor het kampioenschap en niet als testrijder", zegt Bruno Senna.

Ooit sprak Ayrton Senna zelf een leuke zin uit en enkele teams besluiten nu al vast naar zijn wijze woorden te luisteren. "Als je denkt dat ik goed ben, wacht maar eens tot je mijn neefje ziet rijden".

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer