“De overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari is geen garantie op succes, kijk naar Sebastian Vettel”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Giancarlo Minardi, de oprichter van het Minardi F1 team, begrijpt de overstap van Hamilton naar Ferrari niet zo goed. Enerzijds is er begrip maar anderzijds waarschuwt Minardi ook dat de overstap van Hamilton naar Ferrari geen garantie op succes vormt.

Volgens Minardi is het in de Formule 1 vooral belangrijk om een wagen te hebben die in staat is om races te winnen. In het verleden haalde Ferrari nog rijders naar het team maar het is niet omdat je één van de beste rijders, of zelfs de op dat moment beste rijder, naar je team haalt dat je plots F1-kampioen wordt. In het verleden waren er al gelijkaardige voorbeelden met Sebastian Vettel en Fernando Alonso die de overstap naar Ferrari maakten.

“In de F1 is het van fundamenteel belang om een winnende wagen te hebben. Je begint je huis niet te bouwen door eerst het dak te doen. Je begint eerst aan de basis te bouwen,” aldus Minardi tegenover ‘QNMotori’.

“Daaruit kan je ook besluiten dat Hamilton geen garantie voor succes is. Net zoals ook Vettel dat niet was,” gaat Minardi verder, die echter wel hoopt dat Hamilton zijn ongelijk bewijst. “Ik uit gewoon mijn scepticisme waarvan ik hoop dat ik ongelijk heb.”