De plannen van Aston Martin

Volgens enkele berichten zou nu ook het bekende automerk Aston Martin een plaats op de grid willen bemachtigen. Aston Martin wist in het verleden al deel te nemen aan ondermeer Le Mans en de 24 uren van Spa maar wil ditmaal op een heel andere manier van start gaan.
Als deze geruchten kloppen zou Prodrive vanaf 2010 deel moeten uitmaken van de F1. Vervolgens zal het team dan in 2012 pas een naamsverandering krijgen en als Aston Martin door het leven gaan. Het voordeel om eerst Prodrive het team te laten runnen is dat er dan een betere relatie zou kunnen ontstaan met McLaren. Het zou in elk geval de bedoeling zijn om motoren van Mercedes te gebruiken.

In 2012 zal Prodrive dan een stapje opzij moeten zetten om Aston Martin eigenlijk geen nieuw team af te leveren maar een team dat al op poten staat. Aston Martin wil uiteraard niet net als Honda met de noorderzon verdwijnen en de mogelijkheden om te winnen moeten zich eerst hebben aangetoond. De naam Aston Martin heeft een reputatie hoog te houden en speelt daarom op veilig.

De wagens zouden naar verluidt gebouwd worden in Prodrive’s Banbury fabriek en er zouden al twee grote sponsors over een overeenkomst beschikken. In 2013, een jaar nadat Aston Martin in de F1 zal debuteren, bestaat het automerk 100 jaar. Als Aston Martin in dat jaar ook de wereldtitel zal behalen in de F1 wordt nog even afwachten.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023