De volledige verklaring van de FIA

De vertaling van de volledige verklaring van de FIA:

"Het Internationale Hof van Beroep van de FIA kwam op donderdag 15 november 2007 samen in London, om zich te buigen over het beroep dat de Motor Sports Asscociation (MSA) voor haar lid Vodafone Mclaren Mercedes heeft aangetekend tegen de beslissing (document 41) van het Panel van de Stewards van de Grote Prijs van Brazilië die doorging op 21 oktober 2007 en die meetelde voor het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2007."

"Nadat een rapport van de Technisch Verantwoordelijke aantoonde dat de temperatuur van de brandstof die werd getankt in de wagens met nummer 9-Nick Heidfeld, nummer 10- Robert Kubica, nummer 16- Nico Rosberg en nummer 17- Kazuki Nakajima, meer dan 10°C lager was dan de omgevingstemperatuur. De Stewards kwamen samen om te bepalen of een straf op z’n plaats was."

"Nadat ze de bewijzen bekeken hadden, besloten ze geen straf op te leggen omdat ze twijfels hadden over zowel de temperatuur van de brandstof in de wagen als over de juiste temperatuur van de omgeving."

"Na het horen van de uitleg van beide partijen en nadat we verschillende documenten en andere bewijzen hebben bekeken, beslist het Hof om het beroep dat werd ingesteld door Vodafone Mclaren Mercedes, onontvankelijk te verklaren."

"Het Internationale Hof van Beroep werd voorgezeten door Mr. Jan STOVICEK (Tsjechische Republiek), die verkozen werd tot President en bestond uit Mr. John CASSIDY ( Verenigde Staten), Mr. Vassilis KOUSSIS (Griekenland) en Mr. José MACEDO e CUNHA (Portugal)."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023