Verklaring van het Williams team

Het Williams team is blij met de beslissing die het Internationale Hof van Beroep van de FIA gisteren genomen heeft. Het Hof van Beroep verklaarde het beroep van Mclaren onontvankelijk.

Mclaren tekende beroep aan tegen de beslissing van de Stewards om geen straf op te leggen aan de BMW en Williams wagens, alhoewel door een technisch afgevaardigde werd vastgesteld dat de temperatuur van de brandstof die werd getankt meer dan 10°C lager was dan de omgevingstemperatuur.

Williams laat nog maar eens weten dat haar wagens perfect legaal waren. Het team heeft dan ook een gedetailleerde verklaring afgelegd. Hieronder volgt de vertaling:

"Williams F1 is blij met de beslissing van het ICA (Internationale Hof van Beroep van de FIA). De beslissing van de hoorzitting toont aan dat de beslissing van de Stewards in Brazilië correct en geldig blijft."

"Het team brak geen regels, had niet de intentie en had geen enkel competitief voordeel door het beheer van de racebrandstof."

"Om het proces van het Hof van Beroep te respecteren besloot Williams om geen verklaringen af te leggen tot na de uitspraak. Het team kan nu bevestigen dat dit de feite van de zaak zijn:

"1. Artikel 6.5.4 van de Technische reglementen van de FIA stipuleert dat de brandstof in de wagen maximum 10°C lager mag zijn dan de omgevingstemperatuur."

"2 Er is geen benoemde bron voor het meten van de omgevingstemperatuur en er is geen gehomologeerde en verzegelde sensor die de brandstof temperatuur meet, noch in de brandstoftank, noch aan boord van de wagens."

"3. Meteo France, die de offciële temperatuurmeting uitvoert voor de FIA en voor de Formule 1 teams, heeft een maximum omgevingstemperatuur van 33°C op gemeten tijdens de Grote Prijs van Brazilië."

"4. De laagste temperatuur die werd gemeten aan boord van de Williams wagens, volgens de sensoren in de brandstoftank en in de brandstofslang was voor onze wagens respectievelijk 31°C en 35°C tijdens de Grote Prijs."

"5. Bijgevolg konden de Stewards geen overtreding van de reglementen vaststellen."

"6. Al de voorgaande punten zijn in overeenstemming met de mening van de Team Managers’ Meetings en andere fora in zaken brandstoftemperatuur. De mening van deze meetings steunen de zaak van Williams die werd voorgelegd aan het Hof van Beroep van de FIA."

"In dit geval werd het beroep tegen de beslissing van de Stewards onontvankelijk verklaard omdat Mclaren niet de juiste en duidelijk omschreven protest procedure heeft gevolgd."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023