Derde oefensessie afgebroken na hevige regen

De derde oefensessie voor de GP van Japan werd verstoord door hevige regen, mist en slechte zichtbaarheid. Door de slechte zichtbaarheid en weersomstandigheden werd de oefensessie oorspronkelijk vijftien minuten uitgesteld. Vervolgens gebeurde dit nogmaals. Reden voor de vertraging was dat de medical helicopter, die in geval van nood een piloot moeten kunnen overbrengen naar een nabij gelegen ziekenhuis, niet kon opstijgen of landen.

Na een vertraging van dus in totaal dertig minuten konden de rijders aan de slag maar niet voor lang. Slechts enkele minuten later werd de rode vlag boven gehaald omdat de weersomstandigheden opnieuw erg verslechterden. Vervolgens werd de sessie nog enkele malen uitgesteld om daarna definitief te worden afgebroken.

Slechts drie rijders konden een tijd neerzetten tijdens het korte ogenblik dat er gereden kon worden. Alexander Wurz was de snelste met een tijd van 1:32.746. Hij was daarmee twee seconden sneller dan teamgenoot Nico Rosberg. Jarno Trulli was derde en had een achterstand van meer dan drie seconden.

Afwachten of de kwalificatie vlotter verloopt. Ook daarvoor worden slechte weersomstandigheden voorspeld.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print