GP van Japan: Hamilton verovert pole voor Alonso

Lewis Hamilton behaalde te Fuji zijn vijfde pole van het seizoen. In zijn laatste ronde wist hij de snelste tijd van Fernando Alonso nog te kloppen. De tweede rij zal gevuld worden door de FerrariÂ’s, met Raïkkönen op kop.

De kwalificatie werd bedreigd door het slechte weer dat de streek rond Fuji teistert. De laatste oefensessie werd hiervoor eerst al uitgesteld en dan na enkele minuten afgebroken. Toch gaf de raceleiding het groene licht voor een normale kwalificatie.
Met slecht zicht en een natte baan, werd de normale rangschikking wat dooreen geschud. Stilaan werd het weer wel beter en kon men van de banden voor extreem weer afstappen en voor intermediates gaan.

Dat Super Aguri niet verder geraakte dan Q1 was niet zo verbazend. Spyker werd in de regen ook teruggezet op hun normale plaats. Het stranden van oude rotten Wurz en Barrichello in de eerste kwalificatie verbaasde de mensen wel.
Maar nog erger: Fisichella en Kovalainen kwamen niet verder dan een 11de en 12de tijd in Q2. Ook de twee ToyotaÂ’s moest na Q2 zich in de boxen parkeren. Ralf had wel een aanrijding gehad met Yamamoto op het einde van Q1 en kon geen tijd meer neerzetten. Liuzzi en Coulthard strandden ook in Q2.
Tot slot de verbazingen in positieve zin in Q3. Nico Rosberg blijft goede resultaten neerzetten met een zesde tijd. Mark Webber blinkte zoals zo vaak uit in de kwalificatie en reed de achtste tijd. Verder waren Sebastian Vettel en Jenson Button de top 10 binnengedoken. Button kon in de regen de problemen met zijn Honda overkomen. Vettel verbaasde iedereen door met een Toro Rosso – weliswaar een RBR-copie, maar toch een van de kleinste teams – de negende tijd te klokken.
De BMWÂ’s konden een 5de en 10de tijd neerzetten. Heidfeld deed het goed met zijn vijfde tijd, maar de tijd van Kubica viel tegen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print