Deze records hebben Max Verstappen en Red Bull verbroken in 2022

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het is een indrukwekkend jaar geworden voor zowel Max Verstappen als Red Bull, Sundaram Ramaswami lijst voor ‘Autosport’ even op welke records gebroken werden in 2022 door de wereldkampioen en zijn team.

RECORDS MAX VERSTAPPEN

Meeste overwinningen in een seizoen:

Max Verstappen wist in 2022 vijftien overwinningen te boeken, het vorige record werd gedeeld door Michael Schumacher en Sebastian Vettel die respectievelijk in 2004 en 2013 dertien overwinningen lieten optekenen.

Meeste punten gescoord voor het wereldkampioenschap in een seizoen

Verstappen verzamelde afgelopen seizoen 454 punten in het wereldkampioenschap, een record dat hij afsnoept van Lewis Hamilton die in 2019 413 punten sprokkelde. 

Grootste achterstand overbrugd om wereldkampioen te worden

Na de GP van Australië stond Verstappen zesde in de tussenstand om het wereldkampioenschap en telde hij maar liefst zesenveertig punten achterstand op Charles Leclerc. Drie races later had hij het verschil niet enkel goed gemaakt maar stond hij alweer aan de leiding van het kampioenschap en die positie gaf hij niet meer af. Het vorige record stond op naam van Sebastian Vettel die in 2012 in zes races tijd vierenveertig punten wist goed te maken op Fernando Alonso.

Meeste overwinningen in een seizoen terwijl niet gestart van de pole

Max Verstappen won dit jaar negen races terwijl hij niet van de pole vertrok, een record dat op naam stond van Lewis Hamilton die in 2019 acht stuks op zijn naam wist te schrijven op dezelfde manier.

RECORDS RED BULL F1 TEAM

Meest opeenvolgende races in de top twee

Jarenlang zijn ze bij Red Bull op zoek geweest om een perfecte line up te vinden die het succes van Vettel en Webber konden herhalen en met Verstappen en Perez lijkt dat gelukt te zijn. Vorig jaar liepen ze de contructeurstitel nog mis met achtentwintig punten maar dit jaar was het raak. 

Verstappen en Perez scoorden respectievelijk zeventien en elf podia in 2022 en in negentien opeenvolgende races was er een Red Bull te vinden in de top twee. Het vorige record werd gedeeld door Williams (1993-1994) en Mercedes (2014-2015) met zeventien opeenvolgende races.

Dat is een behoorlijk indrukwekkend lijstje maar er zijn nog records die zowel Verstappen als Red Bull misgelopen zijn.

Kampioen worden met het grootste verschil 

In 2013 werd Sebastian Vettel wereldkampioen met een voorsprong van 155 punten op Fernando Alonso. Max Verstappen moest het in 2022 stellen met 144 punten voorsprong op Charles Leclerc.

Meeste overwinningen in een seizoen voor een constructeur

Dat record staat op naam van Mercedes 2016 maar liefst negentien van de eenentwintig races te winnen, Red Bull won in 2022 “slechts” zeventien van de tweeëntwintig races.

Meeste punten gescoord door een constructeur in een seizoen

Mercedes scoorde in 2016 765 punten terwijl Red Bull vorig jaar 759 wist te scoren 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print