Di Grassi aast op zitje bij Renault

Eerder schreven we al dat Bruno Senna hoopt op een F1-zitje voor 2009, maar ook een andere GP2-piloot schrijft zich voor 2009 kansen toe op een zitje. Lucas di Grassi, naast actief in de GP2 ook testpiloot voor Renault, aast op een zitje bij het Renault F1 team.

Di Grassi heeft misschien het geluk dat er wel eens twee zitjes bij Renault zouden kunnen vrijkomen. Zo zou Fernando Alonso mogelijk het team verlaten, maar Renault kan misschien ook beslissen om Piquet jr. aan de kant te schuiven.

De jonge Braziliaan kon dit seizoen hoegenaamd niet overtuigen. Op een tweede plaats in Hockenheim na, die er vooral kwam door een strategische ingreep na een safety car, was het een zeer teleurstellend seizoen voor Piquet Jr.

"Wanneer Alonso zou vertrekken, dan zou het team bijna zeker niet met twee onervaren piloten aan de start verschijnen," aldus di Grassi. "Een topteam kan onmogelijk zo’n rijdersduo hebben. Mocht Nelsinho vertrekken, dan heb ik misschien een kans. Dat hangt echter niet van mij af maar van Flavio Briatore en het team"