“Dominantie van Max Verstappen slecht voor de F1? Neen, zeker niet”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is niet bezorgd dat de dominantie van Max Verstappen en Red Bull de Formule 1 minder aantrekkelijk zullen maken.

Het is al Red Bull wat de klok slaat dit seizoen, Max Verstappen en Sergio Perez verdelen de overwinningen onder elkaar en het team heeft in het wereldkampioenschap voor constructeurs op hun de eerste achtervolger al een voorsprong van 135 punten.

Dan steken al snel berichtende kop op dat het de sport saai maakt maar daar is AlphaTauri-teambaas Franz Tost het niet mee eens.

“Nee. Waar we ook naartoe gaan, op bijna alle circuits zijn we uitverkocht, net als tijdens de GP van Oostenrijk trouwens,” aldus Tost tegenover ‘OE24.’ “Dat de kijkcijfers in Duitsland en Oostenrijk teruglopen, komt vooral door het gebrek aan nationale helden.

“Toen ik in 1988 naar Duitsland kwam, was Formule 1 een marginaal onderwerp. Toen kwam Michael Schumacher en schoten de kijkcijfers omhoog. Hetzelfde in Spanje met Fernando Alonso.”

Tost legt ook uit waarom Max Verstappen precies zo succesvol geworden is. “Red Bull heeft een supergoede auto voor hem gebouwd en het team heeft een sensationeel technisch team.”

“Dat en zijn uitzonderlijke vaardigheden vormen de perfecte combinatie. Niemand komt zelfs maar in de buurt.”

Over de vraag of Red Bull in 2023 elke race kan winnen, zei Tost: “Vanuit het oogpunt van prestaties: Ja! Maar niets is zeker.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print