Ecclestone houdt rekening met drie wagens per team

Bernie Ecclestone begint opnieuw rekening te houden met het feit dat het F1 team van Honda wel eens definitief kan verdwijnen in 2009. Er is nog steeds geen nieuwe eigenaar voor het Japanse team en dat is niet naar de zin van Ecclestone.

Indien Honda niet tijdig een overnemer zal vinden denkt Ecclestone dat het beter zou zijn om de topteams een derde wagen op de grid toe te staan. Dit verhaal wisten we onze lezers eerder al eens te melden maar ditmaal verwijst Ecclestone naar het feit dat teams als Ferrari en McLaren nu al meerdere wagens op de grid zouden hebben. Ferrari, McLaren en zelfs Renault leveren in 2009 hun motoren aan kleinere teams en volgens de F1 CEO kunnen ze dan ook een eigen derde wagen inzetten tijdens races.

"Volgens mij is het belangrijk dat er zoveel mogelijk wagens op de grid staan. Als de grotere teams motoren kunnen leveren aan de kleinere teams dan kunnen ze volgens mij ook een derde wagen op de grid zetten. Het is beter om 20 wagens aan een start te hebben en van wie deze wagens zijn speelt geen rol", zo vertelde Ecclestone.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023