Ecclestone ontkent uitspraken over Mclaren en krijgt lik op stuk van Fisichella

Bernie Ecclestone ontkent dat hij in een interview aanhaalde dat Mclaren punten kon verliezen als straf voor het mogelijk gebruik van geheime Ferrari informatie in de nieuwe wagen.

"Ik heb zeker niet gezegd dat ze punten gaan verliezen. Ik kan zoiets niet zeggen en Max Mosley ook niet. Max liet na de vergadering van de Wolrd Council Meeting weten dat wanneer de FIA iets onregelmatigs aantreft op de Mclaren wagen, ze gestraft kunnen worden. Maar er moet eerst iets gevonden worden en dan moet de World Council haar mening geven."

Ecclestone kwam gisteren ook in het nieuws door zijn uitspraken over Ralf Schumacher en Giancarlo Fisichella. De Brit vond het tijd voor beide heren om na te denken over een pensioen. Fisichella antwoordde vandaag op deze uitspraken via een open brief op zijn website.

"Ik las met grote interesse het interview dat u gaf in Auto,Moto und Sport en dat trouw door uw website werd gepubliceerd. U bent de vader van de Formule 1 en zoals een vader sprak u over uw kinderen, waaronder mezelf."

"Ik wil je eraan herrineren, beste vader, ik bedoel, beste Bernie, dat ik degene was die de eerste Grote Prijs 2005 in Melbourne met Renault won en dat ik dus degene ben die als eerst ontdekte dat de R25 een wagen was die races kon winnen."

"Tijdens de 2 seizoenen die ik naast Alonso reed en met begrip voor de strategiën van het team, heb ik bijgedragen aan 2 constructeurstitels, met de 4e plaats in het rijderskampioenschap, net zoals Massa dit jaar."

"Gezien de omstandigheden geloof ik niet dat ik het beter had kunnen doen. In 2007 beloofde Renault me een wagen waarmee ik het kampioenschap kon winnen maar dit was niet het geval. Ik raakte echter niet gedemoraliseerd."

"Volgende week zal ik al mijn enthousiasme en ervaring meenemen naar Force India, een jong team met een oud hart, net zoals Giancarlo Fisichella die nog steeds wat talent kan laten zien!"

Fisichella is 1 van de 7 testrijders die Force India volgende week zal gebruiken tijdens een testsessie op Jerez. Mogelijk bepalen deze testen wie het 2e zitje bij het team zal mogen invullen.