Even iets anders voor Piquet

Nelson Piquet heeft voor de tweede keer meegereden in de zogenaamde Race of Stars. Deze race vond op maandag plaats in Moscow en Piquet was duidelijk nog niet gewend om op ijs te rijden. De Renault-rijder zou er ook een duel hebben gehouden met WTCC-rijder Kirill Ladygin maar hij was meestal op de achtergrond terug te vinden. Vooral de slechte start van Piquet betekende een groot tijdverlies. Nog nooit in zijn leven had hij zoveel sneeuw gezien en het was dan ook puur genieten voor Piquet.

“Ik heb het niet makkelijk gehad want dit was mijn eerste ervaring op ijs. Vorig jaar was het hier warmer dan dit jaar en ik heb nog nooit zoveel sneeuw gezien. Deze race viel voor mij zeer goed mee maar ik heb wel enkele seconden verloren. Ik heb er echt van genoten en ik hoop dat ik volgend jaar de race zal winnen”, aldus Nelson Piquet.

Vorig jaar maakte Piquet een foutje in de eerste bocht en moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. In 2008 was Alexey Vasiliev de trotse winnaar en blijkbaar ligt rally de huidige F1-rijders niet zo goed. Raikkonen nam tijdens zijn winterstop deel aan de zogenaamde Arctic Lapland Rally maar moest eveneens genoegen nemen met een troostplaats.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023