F1-baas Stefano Domenicali bevestigt interesse Ferrari in Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton liet onlangs weten dat hij niet echt begrijpt waarom hij nooit voor Ferrari heeft gereden. F1-baas Stefano Domenicali werkte voor Ferrari en bevestigt dat de Italiaanse renstal in het verleden heeft geprobeerd om Hamilton een contract aan te bieden.

“Het is best verbazingwekkend dat ik na zoveel jaar nog nooit voor Ferrari heb gereden, want het is een droom voor iedereen, een doel dat bereikt moet worden,” liet Hamilton onlangs weten.

Uiteraard gaat de geruchtenmolen dan een versnelling hoger maar het ziet er niet meteen naar uit dat er nog een eventuele overstap van Hamilton naar Ferrari zal komen.

Stefano Domenicali, momenteel F1-baas en destijds teambaas van Ferrari van 2008 tot 2014, bevestigt echter wel dat er vanuit Ferrari interesse was om Hamilton een contract aan te bieden en dat er pogingen zijn gedaan om de ondertussen zevenvoudig F1-kampioen voor de Scuderia te laten racen.

“Om eerlijk te zijn, dit is correct, we hebben er destijds over gesproken,” aldus Domenicali tijdens een interview met Craig Slater van ‘Sky Sports’.

Domenicali laat echter niet in zijn kaarten kijken wat betreft de reden waarom het uiteindelijk niet tot een samenwerking tussen Ferrari en Hamilton is gekomen.

“Ik denk dat het antwoord dat Lewis heeft gegeven het juiste was,” aldus Domenicali. “Ik denk dat die periode vandaag voorbij is.”

“Er is een film die voor mij soms erg belangrijk is om me te herinneren: ‘Sliding Doors’. Er zijn momenten in je leven waneer dat als je niet in de lift stapt, dat je dan op dezelfde plaats blijft.”

“Ik weet het niet. Het was de situatie waarin Lewis in die specifieke periode van zijn leven zat. Ik denk dat we weinig op zijn keuze kunnen aanmerken want hij heeft tot dusver een geweldige carrière gekend.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022