Lewis Hamilton: “Ik heb niets tegen terugkeer Mercedes naar ‘zilverkleurige’ livery”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes rijdt momenteel met ‘zwarte F1-bolides’ maar de renstal maakte naam en faam als ‘Silver Arrows’ en dus een zilverkleurige livery. Lewis Hamilton zou er alvast niets op tegen hebben mocht Mercedes beslissen om terug te keren naar de ‘oude’ livery.

In de aanloop naar het F1-seizoen van vorig jaar besloot Mercedes om haar oorspronkelijk voorgestelde zilverkleurige livery overboord te gooien en in te ruilen voor een ‘zwarte livery’. Daarmee zette Mercedes mee haar schouders onder #WeRaceAsOne, de campagne van de Formule 1 tegen racisme en discriminatie.

Het was Lewis Hamilton die er mee voor zorgde dat de ‘Silver Arrows’ werden ingeruild voor zwarte F1-bolides en ook dit jaar besloot Mercedes om niet met zilverkleurige F1-bolides te racen.

Er gaan echter steeds meer stemmen op dat Mercedes volgend jaar zou terugkeren naar haar normale ‘zilverkleurige livery’. Lewis Hamilton zou er alvast niets tegen hebben. Volgens Hamilton zou het geen afbreuk doen aan de inspanningen van het team tegen racisme en voor meer diversiteit.

“Ik heb er geen specifiek gevoel tegenover,” aldus Hamilton. “Ik ben niet betrokken in die keuze voor volgend jaar en het zijn oorspronkelijk de ‘Silver Arrows’.

“Toen ik vorig jaar vroeg of we de wagen zwart konden maken als symbool, en wat we gepland hadden als steun, had ik niet verwacht dat we zo lang met een zwarte livery zouden rijden, dat we er ook een tweede seizoen mee zouden rijden, wat geweldig is.”

“Als we terugkeren naar de oude livery zou dat mooi zijn. Het doet niets af aan de wijzigingen die we intern doorvoeren, aangezien we blijven pushen voor meer diversiteit en dat samen met al onze partners.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022