“F1-bolides worden vier seconden sneller tegen het einde van het seizoen”

De eerste testweek in Jerez zit erop en de eerste conclusies worden getrokken. Een belangrijke conclusie is echter dat de F1-bolides dit jaar in Jerez een heel stuk trager zijn dan vorig jaar.
image
1.17.879, dat was de besttijd die Felipe Massa vorig jaar reed in Jerez tijdens de eerste voorbereidende wintertest voor het seizoen 2013. Dit jaar is de besttijd 1.23.276, gereden door Kevin Magnussen in de McLaren. Vergelijken is steeds moeilijk maar het is het een wel opvallend tragere tijd.

Adrian Sutil, die dit seizoen voor Sauber rijdt, blikt echter vooruit naar het nieuwe seizoen en hoe de rondetijden zullen evolueren. De Duitser is alvast van mening dat de F1-bolides doorheen het nieuwe seizoen nog een heel stuk sneller zullen worden.

“In de nieuwe wagen is het zeker en vast niet saai om te rijden,” aldus Sutil. “Je moet heel wat werk verrichten om hem op de baan te houden. Er is heel weinig grip en de wagen gaat alle richtingen uit.”

“Maar het is slechts een kwestie van tijd. We hebben in het verleden bij ingrijpende reglementswijzigingen al vaak gezien dat de teams naarmate de maanden vorderen telkens seconden winnen. De wagens worden steeds beter.”

“Ik verwacht dan ook dat de wagens tegen het einde van het seizoen zo’n vier seconden sneller zullen zijn. Er zal een serieuze stap voorwaarts gezet worden en hopelijk zal de Formule 1 dan opnieuw snel genoeg zijn,” besluit Sutil.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022