F1 Get Closer Challenge: Belg gaat naar het Williams F1 team!

Afgelopen zaterdag vond bij Inkart in Puurs de Belgische finale plaats van de “Get Closer Challenge”. De “Get Closer Challenge” is een wedstrijd georganiseerd door Philips Shavers, sponsor van het Williams F1 team, waarbij F1-fans kans maken om in een F1-wagen van het Williams team te mogen rijden.

De wedstrijd vindt plaats in 23 landen, waaronder dus ook België. In alle landen worden activiteiten opgezet om de finalist per land te bepalen. Voor België was er een eerste voorselectie via een online wedstrijd, racesimulators en besttijden in één van de twintig geselecteerde kartings.

Daaruit kwamen zoÂ’n vijftig Belgische finalisten die het zaterdag 27 september tegen elkaar opnamen in de karting van Puurs. Eerst was er de warm up waarbij de deelnemers zoals in de Formule 1 het circuit konden leren kennen. Vervolgens waren er twee kwalificatiemomenten, één in de voormiddag en één in de namiddag. Daarbij konden de deelnemers in groepjes van tien proberen om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. De beste tien kwalificeerden zich voor de Superfinale. De anderen konden nog via enkele races een mooie prijs van Philips in de wacht slepen, namelijk een AT&T Williams Shaver HQ 7390, een scheerapparaat van Philips gebaseerd op de Williams F1 bolide.

Maar de Superfinale, daar draaide uiteraard alles om. Tien deelnemers die met identiek dezelfde kart hun besttijd op het circuit moesten neerzetten. Door lottrekking werd de volgorde van rijden bepaald, waarna iedere rijder zijn enige kans op de besttijd moest grijpen.

Net zoals in de Formule 1, een outlap om de banden van de kart op te warmen, gevolgd door de snelle ronde en de inlap. Tien finalisten, allemaal bloednerveus omdat het erop of eronder was, één kans op een driedaagse stage bij het Williams F1 team. Één ronde die alles beslist en waarin het kleinste foutje onmiddellijk wordt afgestraft. Je zou voor minder nerveus zijn.

Het was een zeer spannende superfinale, met als uiteindelijke winnaar Nikki Swannet ! Nikki mag zich dankzij zijn besttijd in de superfinale opmaken voor een driedaagse opleiding en training bij het Williams F1 team.

Nikki zal het van 3 tot 5 november moeten opnemen tegen de winnaars uit de andere landen. Aan de hand van ondermeer de raceopleiding en een rijvaardigheidstest zal hij beoordeeld worden door de experten van de racing school en door mensen van het Williams F1 team. De beste kandidaten zullen aanbevolen worden bij Frank Williams, Patrick Head en Sam Michael. Dit drietal van het Williams F1 team zal de uiteindelijk winnaar kiezen die met de hoofdprijs aan de haal gaat: vijf ronden in de Williams F1 bolide!

Wij wensen Nikki alvast het allerbeste toe! Veel succes!