“F1-piloten moeten blij zijn met hun job en salaris inleveren”

Volgens AlphaTauri F1-teambaas Franz Tost zou het niet meer dan logisch zijn dat ook F1-piloten te midden van de coronacrisis salaris inleveren.


Franz Tost doet zijn uitspraken nu er stemmen opgaan om vanaf 2023 een salarisplafond in de Formule 1 in te voeren. Niet alle F1-piloten staan daarvoor te springen, al is er uiteraard ook wel veel begrip voor het idee.

“Ze verdienen veel te veel geld,” aldus Tost volgens het Duitse ‘Speedweek’. “Er worden geen toeschouwers toegestaan, de FOM verdient minder geld en ook de teams verdienen minder.”

“Ik zie geen enkele reden waarom de rijders niet minder zouden moeten krijgen. Ze zouden blij moeten zijn dat ze deze job hebben en toch ook nog wat geld verdienen.”

Een zogenaamd salarisplafond zou vooral de topverdieners onder de F1-piloten raken en dan wordt er uiteraard in de eerste plaats aan Lewis Hamilton gedacht.

De Brit is op weg naar zijn zevende F1-titel, is met voorsprong de bestverdienende F1-piloot, maar is ook nog volop in onderhandeling met Mercedes voor een nieuw contract. Hamilton lijkt daarbij aan te sturen op een salarisverhoging van enkele miljoenen per jaar terwijl moederconcern Daimler door de coronacrisis net forse besparingen doorvoert.

Hamilton verdient naar verluidt zo’n 45 miljoen dollar per jaar en is naar eigen zeggen verrast door het voorstel om een salarisplafond in te voeren.

“Vanuit het standpunt van de rijders is dit een verrassing voor ons,” aldus de Brit. “Ik denk dat het belangrijk is voor de GDPA om nauw samen te werken met de F1 om deze gesprekken vooruitgang te laten boeken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021