Felle kritiek van Helmut Marko op Sergio Perez maar lof voor Nyck de Vries: “Dit is wat ik wil zien”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de felle kritiek van de voorbije weken op Nyck de Vries is Helmut Marko na de race in Monaco vol lof over de Nederlander. Het omgekeerde is echter waar wat betreft Sergio Perez. Marko had felle kritiek op de performance van de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen.

“Ik hoop dat zijn fouten van vandaag volstaan voor de rest van het seizoen,” vertelde Helmut Marko tegenover ‘Sky Duitsland’. “Over het algemeen was de snelheid waarmee hij reed goed. Het was echter zijn crash tijdens de kwalificatie die zijn weekend ruïneerde. Het was onverantwoordelijk, onredelijk.”

“Het was gewoon een weekend waarin niets voor hem goed ging. Ik zou zeggen dat hoe vroeger we in Barcelona zijn, des te beter voor hem.”

Helmut Marko velde ook zijn oordeel over Nyck de Vries die volgens hem herstelde van de tegenvallende prestaties de voorbije raceweekends. Ook al behaalde Nyck de Vries geen punten, toch was Marko lovend over de Nederlander.

“Dit was met voorsprong zijn beste raceweekend bij AlphaTauri,” aldus Marko. “Nyck bevond zich veel dichter bij Yuki dan voordien. Dat is wat ik van hem wil zien.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner