Frederic Vasseur: “Er is nog veel ruimte om de Ferrari SF-23 te verbeteren”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft het weinig zin om dit seizoen nog een volledig nieuwe wagen te introduceren. Ferrari wil vooral proberen om zoveel mogelijk de huidige wagen te verbeteren en lessen te trekken voor de wagen van volgend jaar.

Bij Ferrari planden ze een belangrijke update tijdens de race in Emilia-Romagna maar na de afgelasting van de race werd deze verschoven naar komend raceweekend in Barcelona. Ook na de race in Monaco hebben ze nog veel vragen.

“Er zijn heel wat vragen, de eerste vraag is die over het pakket,” vertelde teambaas Frederic Vasseur in Monaco. “Het draait hem niet alleen over het potentieel, het pakket en de upgrades, we moeten de wagen ook van een upgrade voorzien om hem in een beter ‘venster’ te krijgen.”

“Het eerste doel is voor ons niet alleen meer downforce op de wagen, de wagen moet ook meer consistent presteren, we moeten de wagen beter zien te begrijpen.”

“Er is op het vlak van performance veel ruimte voor verbetering met de huidige wagen. De tweede optie is dat je vanaf nul opnieuw zou beginnen.”

“Zo lang ik ervan overtuigd ben dat we de huidige wagen kunnen verbeteren dan zou het een fout zijn om tijdens het seizoen volledig de wagen te veranderen.”

“Mocht het team vandaag beslissen om tijdens het seizoen 2023 een volledig andere wagen te introduceren dan zou dat betekenen dat we hem in oktober kunnen introduceren. Ik ben er niet van overtuigd dat dit de beste oplossing op middellange termijn is.”

“We zijn in de windtunnel al bezig met de wagen van volgend jaar, we werken eraan, maar om een volledig andere wagen tijdens het seizoen te introduceren dat zou tijdens deze fase van het seizoen nogal kritisch zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner