Zenuwachtigheid bij Carlos Sainz door ‘Hamilton-geruchten’?: “Ik wil duidelijkheid over mijn toekomst!”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur mag dan wel ontkend hebben dat er gesprekken gevoerd worden met Lewis Hamilton, toch zorgen de geruchten voor zenuwachtigheid bij het huidige rijdersduo.

Carlos Sainz zijn huidig contract bij Ferrari loopt nog tot eind 2024 maar de Spanjaard wil duidelijke eerder dan eind 2024 duidelijkheid over zijn toekomst. Liefst van al zou Sainz al voor 2024 weten wat Ferrari met hem van plan is en of hij een nieuw contract kan tekenen.

In een reactie op de geruchten laat Sainz uitschijnen eerder ‘onbewogen’ te blijven door de geruchten over Lewis Hamilton en Ferrari maar toch geheel op zijn gemak is hij dus duidelijk niet.

“Tijdens deze tijd van het jaar zijn er altijd zo’n geruchten, het is de tijd van het silly season”, aldus Sainz. “Anderhalve week geleden ging ik naar Audi, een week geleden ging Charles naar Mercedes en nu komt Lewis naar Ferrari.”

“Het is het verhaal van ons leven wanneer we deze tijd van het jaar bereiken. Ik zit al lang genoeg in de F1, meer dan acht jaar, om te weten dat het de tijd van het jaar is waarin er zo’n geruchten zijn.”

Maar toch zorgt het voor zenuwachtigheid en zou Carlos Sainz liefst van al zo snel mogelijk meer duidelijkheid hebben over zijn ‘Ferrari-toekomst’.

“Ik ga niet onthullen wat mijn strategie is op het vlak van contractonderhandelingen want dat is iets dat ik nooit zeg,” aldus Sainz. “Maar als je mijn interviews uit het verleden herinnert dan heb ik steeds gezegd dat ik een F1-seizoen wil ingaan terwijl ik weet waar ik het jaar nadien zal racen. Ik heb bij Renault immers geracet terwijl ik dat niet wist en dat was niet echt leuk om in onzekerheid te verkeren.”

“Ik zou graag hebben dat alles gepland is, dat is mijn doel,” waarmee Sainz vooral de focus dan vooral op het racen wil kunnen leggen, zonder afgeleid te zijn over een ‘onzekere’ toekomst en contractbesprekingen voor het jaar nadien.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner