Nyck de Vries: “Ik voel me gesteund door het team”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een moeilijke periode waarin Nyck de Vries steeds meer onder druk kwam te staan liet de Nederlander in Monaco een bemoedigende prestatie zien en dat sterk zijn zelfvertrouwen. Tegelijkertijd voelt Nyck de Vries naar eigen zeggen de steun van het team.

Nyck de Vries kende een quasi foutloos raceweekend in Monaco en finishte de race op zondag als twaalfde, zijn beste resultaat dit seizoen. Geen punten voor Nyck de Vries maar hij maakte wel een goede indruk op het team en in het bijzonder Red Bull-adviseur Helmut Marko (Felle kritiek van Helmut Marko op Sergio Perez maar lof voor Nyck de Vries: “Dit is wat ik wil zien”).

De lovende woorden van Helmut Marko zullen ongetwijfeld een mentale opsteker geweest zijn voor Nyck de Vries, wiens positie steeds meer onder druk leek te komen. Nyck de Vries voelt zich naar eigen zeggen echter gesteund door het team.

“Het team staat achter mij, ik heb een goede relatie met iedereen,” aldus de Vries in Monaco. “Ik voel me echt welkom en gesteund in mijn omgeving. Het is niet echt anders dan daarvoor.”

“Je bent zo goed als je laatste race. Mocht je mij dezelfde vraag gesteld hebben na Monza dan zou iedereen een andere perceptie gehad hebben.”

“Ik heb een moeilijkere seizoensstart gekend, dan wordt dat relevanter. Ik ga er niet al te diep op in. Ik heb enkele fouten gemaakt, zo simpel is het.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner