“Mick Schumacher mag volgende week met Mercedes F1-bolide testen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens het Duitse ‘Bild’ zal Mick Schumacher volgende week na de GP van Spanje in actie komen met de Mercedes F1-bolide.

Nadat hij eind vorig seizoen bij het Haas F1 team aan de kant werd geschoven moet Mick Schumacher dit seizoen langs de zijlijn toekijken. Schumacher werd echter opgevangen door het Mercedes F1 team maar veel actie heeft de zoon van Michael Schumacher daar nog niet beleefd.

Maar daar gaat volgens ‘Bild’ dus verandering in komen want Mercedes zou op dinsdag en woensdag in de week na de GP van Spanje in actie komen voor Pirelli. Daarbij zo George Russell de bandentest op dinsdag voor zijn rekening nemen terwijl Mick Schumacher op woensdag met de Mercedes W14 zou mogen testen.

Voor Mick Schumacher zou het een unieke kans zijn om met een F1-bolide van dit seizoen te testen. Schumacher hoopt immers nog steeds om volgend jaar terug te keren naar de F1-startgrid. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is die kans echter klein.

“Het is een moeilijke situatie want de meeste racezitjes zijn al bezet. Ik zou graag hebben dat Mick ene racezitje heeft, dat zou hij verdienen,” aldus Wolff. “De situatie in 2024 is gewoon niet gunstig voor hem. In 2025 zijn er opnieuw meer mogelijkheden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner