Fernando Alonso: “Ik dacht dat ik de race kon winnen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Alonso zag zondag teamgenoot Esteban Ocon zegevieren maar even was de Spanjaard er tijdens de race zelf van overtuigd dat hij de race zou kunnen winnen.

Tijdens de Hongaarse GP zagen we een mooi gevecht tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton, een gevecht waaraan ook Alonso zich ongetwijfeld op voorhand niet had verwacht. Alonso heeft naar eigen gezeggen genoten van zijn strijd met de zevenvoudig kampioen maar anderzijds was hij er dus ook even van overtuigd dat hij de race op de Hungaroring mogelijk kon winnen.

“Ik was Carlos en Hamilton redelijk snel aan het inhalen,” blikte Alonso terug op zijn race. “Ik was tijdens de race snelste ronden aan het rijden en ik dacht dat ik hen zou inhalen en dat ik zou kunnen proberen om de race te winnen. Dat was waaraan ik op dat moment dacht.”

“Vervolgens dacht ik dat de race winnen waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn en dat Hamilton en Sainz inhalen mijn doel zou zijn.”

Uiteindelijk maakte Lewis Hamilton nog een bijkomende pitstop waardoor de Brit op nieuwere banden achter Alonso kwam te liggen en Alonso in het beste geval kon strijden met Hamilton en probeerde om hem zo lang mogelijk achter hem te houden. Daarmee hielp Alonso uiteindelijk teamgenoot Esteban Ocon mee aan de overwinning.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print