Jacques Villeneuve heeft een opmerkelijk voorstel voor Valtteri Bottas en Mercedes

Daimler Media
Daimler Media

Er doen al wekenlang heel wat speculaties de ronde over Valtteri Bottas en zijn toekomst binnen Mercedes en bij uitbreiding de Formule 1. Jacques Villeneuve neemt nooit een blad voor de mond en heeft zo zijn eigen ‘gedurfd’ voorstel voor Bottas en Mercedes.

Toto Wolff liet onlangs verstaan dat indien Mercedes toch zou beslissen om niet door te gaan met Bottas dat hij dan het best mogelijke racezitje voor de Fin zou zoeken. Volgens Villeneuve heeft Mercedes dan een andere mogelijkheid dan Bottas en Russell van team te doen wisselen.

“Ik vind dat Bottas naar Aston Martin zou kunnen gaan en dat Lance Stroll naar Mercedes zou moeten gaan,” vertelde Villeneuve tegenover het Italiaanse ‘Libero Quotidiano’.

“De vader van Stroll zijn grote droom is om zijn zoon wereldtitels te zien winnen, zeer dicht bij Toto Wolff. En Toto heeft een plaats nodig voor Valtteri.”

Volgens Villeneuve is er een tweede reden waarom de wissel tussen Stroll en Bottas perfect mogelijk zou zijn.

“Hamilton zal ongetwijfeld niet graag Russell als teamgenoot hebben. Hij heeft liever iemand zoals Bottas waarover hij zich geen zorgen moet maken.”