Fernando Alonso: “Ik gebruikte de rijdersparade om geweldige start tijdens de race te maken”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens de GP van Miami maakte Fernando Alonso een zeer goede start en won hij verschillende plaatsen. Na afloop van de race liet Alonso verstaan dat hij van de rijdersparade handig gebruikt maakte om zijn start voor te bereiden.

Omwille van de regen die er voorafgaand aan de race was gevallen was er ook heel wat grip verdwenen op het circuit. Het was voor de rijders dan ook moeilijker om in te schatten waar er veel en weinig grip op het circuit was.

Maar er was nog de rijdersparade en die gebruikte Alonso om zijn start zo goed mogelijk voor te bereiden. Tijdens die rijdersparade was de tweevoudig F1-kampioen iets opgevallen.

“Ik had een goede start en besloot vervolgens om de buitenkant van de eerste bocht te nemen,” blikt Alonso terug. “Ik zag het tijdens de rijdersparade. Het was de traagste rijdersparade ooit.”

“Dankzij die erg trage rijdersparade stopten we aan de buitenkant van de eerste bocht. Ik kon gedurende zo’n twintig seconden naar de eerste bocht kijken en ik voelde dat er erg vele grip was, dat er geen marbles of vuil lagen, niets, het was zeer proper.”

“Ik ging dan ook voor de buitenkant van de eerste bocht. Ze remden allemaal erg voorzichtig aan de binnenkant en ik won enkele plaatsen daar.”

Jammer genoeg voor Alonso was het vervolg van zijn race minder goed. Alonso viel terug en raakte betrokken bij twee incidenten waarvoor hij telkens een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Alonso finishte uiteindelijk buiten de punten daardoor.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print