Fernando Alonso: “Ik heb meer vertrouwen in aston Martin dan destijds met Renault toen ik twee keer kampioen werd”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De zeer sterke seizoensstart met Aston Martin geeft Fernando Alonso tijdens de laatste fase van zijn F1-carrière bijzonder veel vertrouwen, naar verluidt zelfs meer dan toen hij met Renault twee jaar op rij wereldkampioen werd.

Tijdens de GP van Canada slaagde Fernando Alonso er opnieuw in om op het podium te finishen, deze keer zelfs op een minder grote afstand dan de voorbije races. Ondanks een probleem met de wagen slaagden Aston Martin en Alonso erin om dichter het tempo van Red Bull en Max Verstappen te benaderen.

“Op het vlak van de performance benaderden we gedurende het grootste deel van de race het tempo van Red Bull,” vertelde Alonso tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het was onze meest competitieve race van het jaar.”

“Alles is goed. Om eerlijk te zijn kan ik me geen periode in mijn F1-carrière herinneren waarop ik meer vertrouwen in een team en een project had.”

“Er is meer op komst. Ik wil dit jaar een race winnen, de wagen gaat de juiste richting uit en er zijn nog opportuniteiten op komst.”