Red Bull: “Sergio Perez presteert momenteel zoals we van hem verwachten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez heeft er enkele teleurstellende raceweekends opzitten waardoor ook zijn achterstand in de wk-tussenstand op teamgenoot Max Verstappen serieus is opgelopen. De druk op Perez nam de voorbij races dan ook toe maar bij Red Bull steunen ze Perez nu door te zeggen dat hij “zoals verwacht presteert”.

De voorbije weken waren er speculaties dat Red Bull mogelijk zou overwegen om Perez in de toekomst te laten vervangen door Daniel Ricciardo, bijvoorbeeld in 2024, ook al heeft Perez nog een contract voor dat seizoen. Het was Dr. Helmut Marko die Sergio Perez echter in bescherming nam door te zeggen dat de Mexicaan niet moet vrezen voor zijn racezitje. De positie van Perez staat volgens Marko niet ter discussie.

“We hebben echt een luxeprobleem,” vertelde Marko tegenover ‘F1 Insider’. “Wat Perez betreft, hij heeft tot dusver gepresteerd zoals we van hem verwachten. Hij moet ons helpen de constructeurstitel te veroveren en zijn recente finishes in de punten bevestigen dat.”

“Hij heeft ook bewezen dat hij races kan winnen wanneer hij op zijn best is. De vraag of hij goed genoeg is komt bij ons niet naar boven omdat Max steeds beter wordt en de vraag die je moet stellen is dan ook een andere: Wie zou het alternatief kunnen zijn?”

“Is er iemand die Max momenteel echt zou kunnen uitdagen? Eerlijk gezegd zie ik niemand.”