Fernando Alonso: “Jammer dat Honda de F1 heeft verlaten, hopelijk keren ze terug”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Het kan verkeren, ooit noemde Fernando Alonso de Honda F1-motor een ‘GP2-motor’, nu vindt de Spanjaard het jammer dat de Japanners de sport hebben verlaten.

Akkoord, toen Honda samenwerkte met McLaren en Fernando Alonso waren de resultaten bedroevend, daar kan ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne over meepraten. Maar sinds de breuk tussen Honda en McLaren zijn de Japanners erin geslaagd om een enorme vooruitgang te boeken.

Eerst via AlphaTauri, en vervolgens ook bij Red Bull Racing, werden belangrijke stappen vooruit gezet maar onder impuls van ‘vergroening’ alsook door de coronacrisis besliste Honda om de Formule 1 vaarwel te zeggen. Gelukkig voor de Japanners gebeurde dat met een hoogtepunt, namelijk een wereldtitel met Max Verstappen.

“Toen ze McLaren verlieten waren ze denk ik niet in de situatie dat ze van een F1-titel droomden,” aldus Alonso; “Maar ze hebben erg goed werk verricht, ze hebben de juiste mensen aangesteld.”

“Ik denk dat ze het management gewijzigd hebben, ze hebben een nieuwe filosofie geïntroduceerd en ze deden wat noodzakelijk was, ik ben erg blij voor hen. Ik vind het jammer dat ze nu de Formule 1 verlaten, maar hopelijk keren ze terug.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022