Fernando Alonso krijgt tweede tijdstraf en valt buiten de punten

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de GP van Miami heeft Fernando Alonso nog een extra tijdstraf van vijf seconden gekregen. Alonso valt door de tijdstraf uit de top tien en dus ook uit de punten.

Eerder tijdens de race had Fernando Alonso al een tijdstraf van vijf seconden gekregen voor zijn aanrijding met Pierre Gasly tijdens het ingaan van de veertigste ronde.

De vijf seconden tijdstraf werden aan de finishlijn bij het resultaat van Alonso geteld. Teamgenoot Esteban Ocon werd door Alpine gevraagd om wagens op te houden zodat de schade door de tijdstraf voor Alonso beperkt bleef en Alonso als negende zou finishen.

De stewards hadden echter nog een tweede inbreuk van Alonso vastgesteld. De tweevoudig F1-kampioen zou naast de baan gegaan zijn en daardoor ‘een voordeel gekregen hebben’. De stewards beslisten daarop om na afloop van de race Alonso nog een tweede tijdstraf te geven.

Alonso valt daardoor terug uit de punten terwijl Albon en Stroll profiteren van de tijdstraf om op te schuiven. Fernando Alonso valt uiteindelijk terug naar de elfde plaats. Normaal had ook Daniel Ricciardo moeten profiteren maar de Australiër kreeg eveneens een tijdstraf van vijf seconden voor een gelijkaardige inbreuk.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print