Max Verstappen: “Erg blij om hier in Miami te winnen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als in Imola is Max Verstappen erin geslaagd om ook in Miami een uitstekende zaak te doen in de strijd om het kampioenschap. Verstappen was na afloop van de GP van Miami dan ook zeer blij met zijn overwinning.

“Ik ben erg blij om hier in Miami te winnen en het was een geweldige zondag voor ons. Deze overwinning was heel mooi maar ook heel zwaar. Na vijftien ronden begon ik de ronden al af te tellen, het was fysiek echt zwaar,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

Dat het fysiek erg zwaar was konden we ook zien toen de rijders hun helmen afnamen na afloop van de race. Het begin van de race was dan weer cruciaal voor Verstappen want met een erg goede start legde hij de basis voor zijn overwinning.

“Ik had een goede start en ik zag kans om aan de buitenkant voorbij te gaan aan Carlos. We gaven elkaar de ruimte en het pakte goed uit,” blikt Verstappen terug op zijn start van de race.

“Daarna ging ik op jacht naar Charles. Ik zag dat hij wat moeite had met zijn banden en ik kon hem inhalen. Waar we de winst vandaag dus hebben behaald is op de medium band. Daarop hadden we een betere snelheid en konden we een gat slaan.”

“Op de harde band zat het heel dicht bij elkaar. Maar, aan de andere kant was het ook heel moeilijk om constant te zijn en ik wilde ook niet te veel pushen om in de laatste tien ronden niet in de problemen te komen met de banden.”

Door de crash van Lando Norris en de daarop volgende safety car kwam heel het veld opnieuw bij elkaar en kregen we aan het einde van de race nog een spannende strijd voor de overwinning tussen Verstappen en Leclerc.

“De Safety Car aan het einde hielp dan ook niet, want anders hadden we de race gecontroleerd uit kunnen rijden, maar dat maakte het wel spannend voor iedereen.Uiteindelijk was het wel even lastig de eerste paar ronden na de Safety Car, maar toen de banden eenmaal op temperatuur waren, ging het gewoon goed,” besluit Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print