Fernando Alonso opnieuw niet op het podium: “Ik maak me geen zorgen, dit was het hoogst haalbare”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens de GP van Oostenrijk moest Fernando Alonso genoegen nemen met de zesde plaats, wat door een reeks tijdstraffen na afloop van de race uiteindelijk een vijfde plaats werd. Aston Martin lijkt wat achterop te raken in de strijd met Ferrari en Mercedes maar volgens Alonso viel het resultaat toe te schrijven aan de karakteristieken van het circuit.

“Dit was min of meer het hoogst haalbare,” vertelde Alonso na afloop van de race. “Het was zeer close met Lando en Mercedes, ik denk dat we hen voor hadden kunnen blijven als de communicatie voor de pitstops duidelijker was geweest maar ik denk dat het de uitslag van de race niet echt heeft beïnvloed, dit was het hoogst haalbare.”

Aston Martin en Fernando Alonso kwamen tijdens de eerste races van het seizoen een heel stuk competitiever voor de dag. Voor het tweede raceweekend op rij behaalde Alonso echter geen podiumplaats, wat in schril contrast staat met het begin van het seizoen.

“Ik weet niet waardoor het komt, ik denk dat het alles wat samen is,” aldus Alonso. “Misschien past het circuit niet zo goed bij onze wagen. Vorig jaar ondervond Aston Martin ook problemen in Oostenrijk. Ik denk dan ook dat er gelijkenissen met vorig jaar zijn.”

“Haas was hier zeer snel, ik denk dat ze vorig jaar zesde of zevende waren. Dit jaar waren ze hier ook snel.”

“Ik denk dan ook dat het een beetje met het circuit te maken heeft, een beetje de upgrades die iedereen heeft meegebracht. Ik denk echter dat we ons niet al te veel zorgen moeten maken. We hebben volgende week een nieuwe kans.”

“Ik denk dat we in Silverstone een stuk beter zullen presteren. Het is met die snelle bochten een ongelooflijk circuit om op te rijden. Het is een thuisrace aangezien de fabriek slechts luttele meters van het circuit ligt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print