Fernando Alonso: “Sprintweekend is niet ideaal voor Aston Martin”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Fernando Alonso heeft Aston Martin meer tijd nodig om de updates op haar wagen te analyseren en beter te begrijpen. Daarom is het volgens Alonso voor Aston Martin niet goed dat er in Oostenrijk een raceweekend met sprintrace is.

“Ik denk dat het sprintweekend niet ideaal voor ons is,” blikt Alonso vooruit naar komend raceweekend in Australië. “We hebben met onze wagen en de upgrades erop nog nood aan oefensessies. We moeten nog verder zien te begrijpen hoe ons pakket werkt.”

“In Oostenrijk hebben we omwille van de sprintrace slechts één oefensessie om dit te doen.”

Weinig tijd dus om de updates op de Aston Martin F1-bolide te evalueren en dat zorgt er vaak voor dat het enkele races duurt alvorens upgrades dan volledig doorgrond en begrepen worden. Toch gaat Alonso er van uit dat het raceweekend in Oostenrijk iets beter zal zijn omdat de karakteristieken van de Red Bull Ring beter bij de Aston Martin F1-bolide passen.

“Het circuit zal beter bij ons pakket passen. Misschien zullen we daardoor in Oostenrijk een wat competitiever zijn,” aldus Alonso. “Misschien goed voor Ferrari, historisch gezien ook omwille van de rechte stukken en de korte bochten. Daardoor zullen we in Oostenrijk waarschijnlijk een betere performance hebben.”