Helmut Marko onthult: “AlphaTauri gaat in 2024 van naam veranderen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft laten weten dat het AlphaTauri F1 team volgend jaar van naam zal veranderen. Daarnaast zal de renstal in 2024 ook meer de ontwerpfilosofie van zusterteam Red Bull volgen.

Sinds het overlijden van Dietrich Mateschitz eind vorig jaar werd er enorm gespeculeerd over de toekomst van het AlphaTauri F1 team. Er was sprake van een mogelijke verkoop van de renstal maar uiteindelijk werd een grondige reorganisatie binnen de renstal aangekondigd.

De managementstructuur voor het F1-seizoen 2024 wordt overhoop gehaald waarbij Peter Bayer en Laurent Mekies het zullen overnemen van huidig teambaas Franz Tost. Dr. Helmut Marko heeft echter laten verstaan dat de reorganisatie veel groter zal zijn dan aanvankelijk gedacht.

“AlphaTauri zal met Laurent Mekies en Peter Bayer vanaf 2024 twee nieuwe leiders hebben,” vertelde Helmut Marko tegenover ‘Kleine Zeitung’. “Er zullen nieuwe sponsors komen en ook een nieuwe naam.”

“De richting die wordt uitgegaan is duidelijk: gebaseerd op Red Bull Racing en dat in de mate van wat de regels toelaten. Zelf dingen doen is de foute richting uitgaan.”

Het ziet er dus naar uit dat de teamnaam AlphaTauri, slechts enkele jaren na de naamswijziging van Toro Rosso naar AlphaTauri, opnieuw gaat verdwijnen en dat de renstal meer dan ooit een B-versie van Red Bull Racing zal worden.